МЗС України / REUTERS

У Міністерстві закордонних справ України наголошують на необхідності подальшого тиску на Москву задля повернення Україні окупованих Росією територій.

Як йдеться у повідомленні на сайті МЗС, про це йшлося у Києві під час зустрічі 19 березня заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з делегацією комісії з питань оборони парламенту Королівства Швеція.

Читайте такожКлімкін прокоментував введення санкцій проти РФ

Відео дня

В МЗС заявили, що досвід України у протидії російській воєнній та гібридній загрозам, а також кібератакам становить значний інтерес для Стокгольма.

Так, на зустрічі співрозмовники висловлювали спільну думку, що агресивна політика Росії стосовно України є частиною планів Кремля щодо дестабілізації ситуації на європейському континенті, а також російська влада прагне підірвати довіру суспільств до демократичних інститутів.

Боднар детально охарактеризував основні виклики та характер загроз Україні, джерелом яких є прагнення Росії зупинити європейський розвиток нашої держави.

Окрему увагу було привернуто до збройної агресії Росії на Донбасі, а також наголошено на важливості подальшої консолідації міжнародної спільноти з метою подальшого тиску на Москву задля повернення до України окупованих Росією територій.

Заступник міністра подякував шведській делегації за тверду підтримку Стокгольмом суверенітету та територіальної цілісності України.

«Ця підтримка є особливо відчутною в ЄС та в ООН, де наші шведські партнери є співініціаторами всіх важливих рішень, резолюцій та інших документів на підтримку України», - підкреслив Боднар.

Як запевнили представники шведської делегації, Швеція й надалі залишатиметься надійним партнером України у відстоюванні її суверенітету та територіальної цілісності, а також щирим другом у плані надання практичної допомоги у проведенні реформ.