Британські дипломати привітали ЗСУ / фото mil.gov.ua

Посольство Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії привітало Збройні сили України з професійним святом.

Про це йдеться у повідомленні Посольства Британії в Україні у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожЗеленський присвоїв Хомчаку звання генерал-полковника

Відео дня

«Британське посольство в Києві сьогодні вітає солдатів, моряків, персонал Повітряних сил та цивільних оборонного сектору Збройних сил України з їхнім професійним святом», - йдеться у повідомленні.

У цьому зв'язку зазначається, що Сполучене Королівство повністю підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Ми раді забезпечувати підтримку та підготовку Збройних сил України завдяки операції Orbital, нещодавно продовженій ще на три роки», - йдеться у повідомленні.

Також сказано, що для Британії честь працювати спільно з мужніми українськими військовими та вони розраховують на збереження тісних взаємин на майбутнє.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 6 грудня, відзначають День Збройних сил України. Ця дата встановлена згідно з постановою Верховної Ради № 3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.

6 грудня 1991 року Верховна Рада ухвалила закони «Про Збройні сили України» та «Про оборону України».

Інструктори з Великої Британії до березня 2023 року продовжать підготовку військовослужбовців Збройних сил України за програмою тренувальної місії Orbital. Британські інструктори з 2015 року підготували понад 17,5 тис. військовослужбовців ЗСУ.