Вакарчук: ми підтримуємо бажання відстояти мир на українських умовах / фото УНІАН

Лідер політичної партії "Голос" Святослав Вакарчук закликав українців підтримати президента Володимира Зеленського перед зустріччю "нормандської четвірки".

Про це Вакарчук заявив в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера", передає Українська правда.

"На зустрічі в Парижі навпроти президента Зеленського буде сидіти троє людей...Тобто там буде один ворог і два партнери України. Але там не буде жодного друга. Тому сьогодні наша задача - не політизувати процес "Нормандії", а ще раз сказати президенту, що ми підтримуємо його бажання відстояти мир на українських умовах. Я в цьому готовий стояти поруч з ним. І весь український народ готовий стояти поруч з ним", - сказав Вакарчук.

Відео дня

Читайте такожУкраїна матиме сильну позицію на переговорах в "нормандському форматі" - Зеленський

Вакарчук додав, що запланована на 8 грудня акція на Майдані щодо "червоних ліній" для президента перед переговорами, – "це акція поки не протесту, а виявлення громадянської позиції".

За його словами, люди таким чином "хочуть підсилити президента".

Сам же Зеленський у виступі заявив, що ніхто не хоче капітуляції та втрати українських території, тому він не розуміє, навіщо тоді збиратись на Майдані.

Нагадаємо, зустріч у "нормандському форматі" лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована на 9 грудня в Парижі.