Партії «Європейська солідарність», «Голос» та «ВО «Батьківщина» закликають українців вийти 8 грудня на Майдан / фото УНІАН

Партії «Європейська солідарність», «Голос» та «ВО «Батьківщина» закликають українців вийти 8 грудня на Майдан.

Народний депутат України Андрій Парубій у Facebook виклав звернення цих політсил до українців.

Читайте такожЗеленський під час саміту "нормандської четвірки" добиватиметься повного виведення військ з ОРДЛО

Відео дня

«Зважаючи на доленосні виклики, які сьогодні стоять перед Україною, напередодні «нормандської зустрічі» необхідно нагадати владі про «червоні лінії» – вимоги українського народу», - зазначив він.

У зверненні сказано, що не повинно бути жодних компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації, щодо європейського та євроатлантичного курсу, щодо деокупації та повернення Криму.

Також зазначається, що не може бути жодних політичний дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації, в тому числі до виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань і встановлення контролю над державним кордоном.

Крім того наголошується, що не повинно бути жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

Автор звернення закликають вийти «усіх українців, усі державницькі політичні сили, громадські організації» 8 грудня на Майдан Незалежності, щоб «продемонструвати нашу єдність та рішучість в боротьбі за Україну».

Нагадаємо, зустріч у «нормандському форматі» лідерів України, Німеччини, Франції та РФ запланована на 9 грудня в Парижі.