Разумков вважає, що після зустрічі в Парижі "буде додаткова позиція" / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков прогнозує, що після «нормандської зустрічі» буде «більш ніж якісна дискусія» щодо закону про особливий статус Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна» в неділю ввечері, відповідаючи на запитання щодо «червоних ліній» для високопосадовців держави під час «нормандської четвірки» та під час ухвалення рішення щодо продовження або ухвалення нового закону про особливий статус Донбасу.

Читайте такожРазумков про "нормандську зустріч": червоні лінії будуть дотримані

Відео дня

Разумков сказав, що в «нормандському форматі» не буде нічого презентуватися щодо змісту такого закону. При цьому зазначив, що, як заявляв президент України, після цих зустрічей «буде додаткова позиція, яка буде більш ніж детально проговорюватися українським суспільством і буде дійсно прийматися у Верховній Раді України».

«Президент від цієї позиції не відходить, так само як від так званих «червоних ліній» або принципових позицій, про які він казав… Після повернення з «нормандської зустрічі», я гадаю, буде більш ніж якісна дискусія з цього приводу», - наголосив голова Верховної Ради.

За словами Разумкова, перед важливими подіями політикам не слід займатися політичними чварами.

«Мені не як політику, а як людині хотілося, щоб все ж таки в першу чергу держава об’єднувалась навколо таких принципових речей як захист територіальної цілісності, суверенітету, а не займалися політичними чварами під час таких важливих подій», - зауважив він.

«І спробувати на цьому заробити додаткові політичні дивіденди, я думаю, що це неправильно ні з точки зору громадянської позиції, ні з точки зору державницької позиції», - додав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня у Парижі відбудеться зустріч в «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Лідери України, Німеччини, Франції та Росії вперше за останні три роки зустрінуться за столом переговорів з метою зрушити з місця виконання Мінських домовленостей.