Зеленський відправився в аеропорт "Бориспіль", щоб вшанувати пам'ять жертв трагедії / фото president.gov.ua

В аеропорту "Бориспіль" президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять загиблих в катастрофі українського літака в Тегерані.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Читайте такожАвіакатастрофа літака МАУ: сьогодні до Ірану вилітають українські фахівці

Відео дня

"Після завершення робочої наради з питань, пов'язаних з катастрофою українського літака авіакомпанії МАУ в Тегерані, Володимир Зеленський відправився в аеропорт "Бориспіль", щоб вшанувати пам'ять жертв трагедії", – йдеться в повідомленні.

Біля фотографій загиблого екіпажу і пасажирів президент поклав квіти.

Нагадаємо, після катастрофи в Ірані українського авіалайнера Boeing 737-800, що виконував рейс PS752 Тегеран – Київ Зеленський оголосив 9 січня днем жалоби в Україні.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули. Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту Тегерана в 06.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великобританії.

МЗС України спочатку повідомив, що до падіння літака призвели технічні проблеми з двигуном, а версія теракту поки не розглядається. Потім там змінили інформацію і заявили, що версії зараз все ще встановлюються. Літак впав майже відразу після зльоту з аеропорту імені Імама Хомейні.

Офіс генпрокурора вже почав розслідування катастрофи - справа розглядається за ч. 3 статті 276 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей).

На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припиняють польоти в повітряному просторі Ірану.