Прем'єр Албанії оцінив ситуацію на Донбасі / фото УНІАН

Прем'єр-міністр, міністр з питань Європи і закордонних справ головуючої у 2020-му році в ОБСЄ Албанії Еді Рама заявляє, що дорога до встановлення довгострокового миру в Україні залишається довгою.

Читайте також"Ми знаємо, хто на нас нападає щодня": Пристайко заявив про відсутність довіри до РФ після зустрічі в Парижі

Про це Рама повідомив на засіданні Постійної Ради ОБСЄ у Відні, яке транслювалося на сайті Організації, представляючи пріоритети албанського головування у поточному році.

Відео дня

"Оскільки криза в Україні і довкола неї залишається найбільш гострою проблемою безпеки у Європі, унікальний вклад, який робить Спеціальна моніторингова місія з метою зниження напруження та зміцнення миру, стабільності і безпеки, має істотно важливе значення", - наголосив Рама.

"Хоча на сході України спостерігаються певні обнадійливі сигнали, які ми вітаємо, дорога до довгострокового миру, як усі ми знаємо, залишається довгою", - зазначив албанський прем'єр.

Рама запевнив, що Албанія в рамках головування в ОБСЄ зробить свій внесок для заохочення поваги до принципів і зобов'язань Організації та з метою повного виконання Мінських угод. Він запевнив, що його країна підтримуватиме зусилля Тристоронньої контактної групи у Мінську і "нормандської четвірки".

За його словами, Україна стане країною його першого візиту у найближчі тижні як головуючого в ОБСЄ.