Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що Київ докладає всіх зусиль для з’ясування причин катастрофи літака компанії «Міжнародні авіалінії України» поблизу аеропорту імені Імама Хомейні (Тегеран) та інформуватиме партнерів про перебіг розслідування.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ в Ірані: у МВС пояснили роль України в розслідуванніЯк повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Королівства Швеція Стефаном Левеном.

За словами Зеленського, Україна готова максимально долучитися до розслідування причин катастрофи відповідно до норм міжнародного права, зокрема Чиказької конвенції про цивільну авіацію.

Відео дня

Він нагадав, що напередодні до Ірану прибула група українських експертів, які будуть залучені до розслідування.

«Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для з’ясування причин цієї авіакатастрофи та готові тісно співпрацювати в цьому зі Швецією. Наше завдання – дізнатися правду. Це головне», – сказав він.

Зеленський наголосив, що Україна цілодобово перебуває на зв’язку з групою фахівців у Тегерані та інформуватиме партнерів про перебіг розслідування.

Сторони відзначили важливість телефонної розмови міністрів закордонних справ України та Швеції напередодні з обговорення співпраці в розслідуванні авіакатастрофи.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини та троє громадян Великої Британії.

Сьогодні, 9 січня, в Україні оголошено днем жалоби.