Сьогодні Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані / скріншот

Сьогодні, 11 січня, президент Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відеозвернення відбудеться після консультацій Зеленського з групою українських фахівців, які працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Роухані, яка запланована на 17:00.

Відео дня

Читайте також"Наполягаємо на цілковитому визнанні вини": Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літака

Як повідомляв УНІАН, зранку 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Експерти Міністерства внутрішніх справ та слідчі Національної поліції зібрали ДНК-зразки родичів загиблих українців в авіакатастрофі літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та передали їх Тегерану.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.