Ілюстрація / REUTERS

Політична частина розслідування авіакатастрофи українського літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» біля Тегерана завершена, українські фахівці продовжують роботу, щоб провести всі необхідні юридичні процедури.

Про це йдеться у заяві Офісу президента України.

Читайте також"Наполягаємо на цілковитому визнанні вини": Зеленський відреагував на зізнання Ірану про збиття українського літака

Відео дня

Зазначається, що Оперативний штаб при Раді національної безпеки та оборони України, створений за дорученням глави держави Володимира Зеленського для розслідування авіакатастрофи літака українських авіаліній МАУ в Ірані, від початку отримував усю необхідну інформацію.

«Нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури», - наголошується в заяві.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 січня, президент Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака «Міжнародних авіаліній України» в Тегерані.

Зранку 11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Експерти Міністерства внутрішніх справ та слідчі Національної поліції зібрали ДНК-зразки родичів загиблих українців в авіакатастрофі літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» та передали їх Тегерану.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.