Володимир Зеленський / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком наголосив на важливості зміцнення уряду шляхом проведення кадрових змін.

Про це інформує прес-служба Офісу президента.

«У мене немає жодної підстави думати про те, що хтось із них нечесна людина чи вони непрофесійні. Я пам’ятаю, яким чином ви добирали цей уряд, як ми спілкувалися з вами і з ними, як бачили їхню стратегію та їхню команду. Але ми з вами хочемо зміцнення уряду. Тому я вас дуже прошу знайти слабкі місця й замінити тих чи інших керівників міністерств, згідно з їхніми професійними даними», – сказав глава держави.

Відео дня

Читайте такожЗеленський доручив Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями топ-менеджерам "Нафтогазу"

«Заробітні плати повинні бути нормальними, такими, на які можна нормально жити, й повинні відповідати статусу посадовців», – зауважив при цьому президент.

Також Зеленський заявив про необхідність переформатувати окремі центральні органи виконавчої влади. Зокрема, йдеться про розділення функцій у ряді міністерств.

«У нас було об’єднання деяких міністерств. На початку це було правильне рішення, тому що у нас професійний, кадровий голод і невеликий бюджет. Мені здається, час показав, що деякі міністерства повинні бути розділені», – наголосив він.