Фото: REUTERS

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук до 4 лютого підготує проміжний звіт про діяльність уряду та представить його в парламенті.

Про це він повідомив сьогодні на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Зокрема, народним депутатам презентують концепцію посиленого уряду, а також його часткового організаційного переформатування.

Відео дня

Окремо прем’єр-міністр наголосив на необхідності визначитися з рівнем заробітних плат, які отримують працівники на публічній службі.

Гончарук подякував президенту за довіру та погодився із запропонованими змінами, які необхідно провести найближчим часом.

«Мене не лякає перспектива спробувати повернути наданий аванс, кредит довіри, який ви делегували від імені суспільства. Для мене це важливе завдання, велика честь. І ми готові виконати поставлені вами завдання», – підсумував Гончарук.

Читайте такожКадрові зміни і розділ міністерств: Зеленський назвав шляхи покращення роботи уряду

Як повідомляв УНІАН, ввечері 15 січня у соцмережах поширили аудіозаписи нібито з наради, в якій брали участь прем'єр-міністр Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова, перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші посадові особи.

Під час розмови вони обговорювали економічні питання перед зустріччю з президентом Зеленським. На записах людина з голосом, нібито схожим на голос Гончарука, зокрема називає себе «повним профаном» в економіці.

Сьогодні, 17 січня, Гончарук повідомив у Facebook, що написав заяву на ім'я Зеленського про відставку.

Президент Зеленський під час зустрічі з керівниками СБУ, Офісу генпрокурора, Міністерства внутрішніх справ, НАБУ, ДБР, та Управління державної охорони поставив завдання за два тижні встановити причетних до запису цих розмов.

Читайте такожЗеленський не прийняв відставку Гончарука і вирішив "дати йому шанс"

Глава держави зауважив, що в межах кримінального провадження має бути чітко встановлене коло осіб, які були присутні на переговорах, і з’ясовано обставини, за яких вони відбувалися.

Крім того, Зеленський вимагає напрацювати необхідні заходи, щоб унеможливити подібні інциденти в майбутньому й технічно забезпечити захист інформації.