Зеленський сказав, що прагнув до президентства заради досягнення миру на Донбасі / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніколи не прагнув би стати президентом, якби у нього не було мети досягти миру на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю The Times of Israel.

"Я б ніколи не прагнув до президентства, не маючи такої мети (досягти миру на Донбасі – ред.)", - відповів Зеленський на питання про можливість припинення війни на сході України.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська сторона вже визначила перелік трьох додаткових ділянок розведення сил і засобів на Донбасі – Зеленський

За словами президента, він хотів би, щоб процес мирного врегулювання ситуації на Донбасі просувався у більш прискореному темпі, але перешкоджають цьому "дуже складні питання", які необхідно вирішити.

"Я бачу прогрес, тому що кількість перестрілок значно скоротилася. Але вони все ще мають місце", - додав президент.

Раніше УНІАН повідомляв, що Зеленський висловив переконання, що його російський колега Володимир Путін розуміє, що Україна - незалежна держава.

Нагадаємо, в грудні повідомлялося, що головною проблемою на переговорах президента України Володимира Зеленського та президента РФ Володимира Путіна на "нормандському саміті" в Парижі було питання передачі Києву контролю над східним кордоном країни.