Сайдик допустив замороження конфлікту на Донбасі \ фото: УНІАН

Колишній спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік допустив, що конфлікт на Донбасі буде заморожений до стану Придністровського, а на переговори з його вирішення підуть десятки років.

Читайте такожСайдик порівняв Україну і Росію з гномом і загрозливим велетнем

За його словами, в деяких аспектах схожість вже є. "Придністров'я користується тим, що вважається частиною Молдови. І всі переваги торгівлі з ЄС поширюються і на Придністров'я. А в нашому конфлікті є люди, які користуються угодою України з ЄС про безвізовий режим. Вони зберегли українські паспорти саме тому", - сказав Сайдік в інтерв'ю kommersant.

Відео дня

При цьому він заявив, що ні Україні, ні Росії не корисна «придністровизація» Донбасу. "Тут територія набагато більша і більше населення - вже зараз підтримка цієї території коштує великих грошей. Але колись все ж треба буде вкласти туди великі гроші, відновити промисловість, шахти. Чи готова Росія на це?" - задався питанням Сайдік.

Він висловив думку, що в даний час Росія "покриває поточні витрати. Донбас непорівнюваний з Придністров'ям, Абхазією, Південною Осетією".