За словами Сайдіка, обговорення враховувало процес децентралізації в Україні / unmultimedia.org

Сьогодні в Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі обговорювали питання правової реалізації особливого статусу на окупованій частині Донбасу, в так званих ОРДО та ОРЛО.

Як передає БЕЛТА, про це заявив спеціальний представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік за підсумками чергового засідання.

Читайте такожУкраїна в ТКГ назвала умови для відведення військ з лінії розмежування

Відео дня

За його словами, в центрі уваги засідання політичної робочої групи ТКГ сьогодні була правова реалізація особливого статусу ОРДО та ОРЛО, в тому числі, з урахуванням процесу децентралізації в Україні. Обговорювались також питання амністії та модальності місцевих виборів у ОРДО та ОРЛО.

Також Сайдік поінформував, що економічна робоча підгрупа серед інших тем обговорювала питання мобільного зв'язку та водопостачання через лінію зіткнення в окремих районах Донецької та Луганської областей, виплати пенсій.

Крім того, за його словами, гуманітарна робоча підгрупа ТКГ продовжила дискусію щодо обміну утримуваними особами в зв'язку з конфліктом. Крім того, було порушено питання пошуку зниклих безвісти.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи відбудеться 29 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Мінську на переговорах Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі не змогли домовитися про розведення сил в Золотому і Петровському.