15 січня суд продовжив арешт Гримчака / фото УНІАН

Екс-заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака перевели у Лук’янівське СІЗО.

Про це у Facebook повідомила його дружина Юлія Гримчак.

«Сьогодні вранці Юру етапували з Чернігівського СІЗО в Лук‘янівське СІЗО м.Києва», – написала вона. Жінка додала, що поки не мають повної інформації про конкретне місце перебування Гримчака.

Відео дня

Читайте такожГримчака залишили під вартою

Як повідомляв УНІАН, 14 серпня 2019 року правоохоронці затримали Гримчака і його «помічника» Ігоря Овдієнка під час одержання 480 тис. доларів хабаря. За даними слідства, загалом затримані вимагали від підприємця 1,1 млн доларів за нібито сприяння в ухваленні рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. 

15 серпня Гримчаку та Овдієнку було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

16 серпня Деснянський районний суд Чернігова призначив Гримчаку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 6 млн грн. 8 жовтня Печерський районний суд Києва продовжив його тримання під вартою до 14 листопада.

Наприкінці жовтня Гримчаку та Овдієнку змінили підозру з шахрайства на зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2) КК України. 14 листопада Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою колишнього заступника міністра Гримчака.

20 грудня суддя Вищого антикорупційного суду зменшив у три рази суму застави Гримчаку.