До Ради пускатимуть за електронними перепустками / фото УНІАН

У Верховній Раді передбачено введення електронних перепусток.

Як передає кореспондент УНІАН, голова Верховної Ради Дмитро Разумков видав розпорядження № 37 "Про забезпечення правового режиму державної охорони адміністративних будинків, споруд і службових приміщень Верховної Ради України".

Цим розпорядженням, що діє з 1 лютого, затверджено Порядок забезпечення державної охорони адміністративних будинків, споруд і слухових приміщень ВР та допуску до них.

Відео дня

Читайте такожРада попередньо схвалила скорочення кількості нардепів до 300

У документі передбачено введення електронної картки, що визначена як "видана в установленому порядку електронна перепустка для допуску особи до адміністративних будинків ВРУ". Ці картки будуть довготермінові і одноденні.

Водночас у порядку не виписано, кому такі електронні перепустки будуть видаватися.

У парламенті попереднього скликання вже йшлося про необхідність запровадження електронних карток, зокрема, і для входження в сесійну залу, що давало б змогу контролювати перебування депутатів в сесійній залі. Але тоді ідея не була втілена через небажання депутатів підпасти під такий контроль.

Як повідомляв УНІАН, відтепер народних депутатів Верховної Ради попередніх скликань не допускатимуть в кулуари парламенту.