Сторони обмінялися думками щодо ефективності діяльності міжнародних безпекових структур / rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов обговорив з представниками Атлантичної ради питання двостороннього співробітництва та можливості його подальшого розвитку.

Читайте такожРНБО розглянула проект Стратегії національної безпеки УкраїниЯк йдеться в повідомленні РНБО, сьогодні Данілов провів зустріч з директором Євразійського центру Атлантичної ради, екс-послом США в Україні Джоном Гербстом та президентом і генеральним директором Фундації США – Росія Селест Уоллендер.

Під час зустрічі сторони також приділили окрему увагу ситуації з безпекою в Європі та світі.

Відео дня

Секретар РНБО України висловив подяку американській стороні за підтримку нашої держави та послідовну позицію, зокрема у питаннях надання Україні військової допомоги.

Сторони обмінялися думками щодо ефективності діяльності міжнародних безпекових структур і необхідності об’єднання міжнародних зусиль у протистоянні гібридним загрозам. Секретар РНБО України також відзначив, що крім прямої військової агресії, проти України ведеться кібернетична та інформаційна війна, і не лише всередині країни, а й у США та Європі. Данілов наголосив на необхідності посилення співпраці у цій сфері.

Представники Атлантичної ради підкреслили, що підтримка України в американському Конгресі залишається незмінною й акцентували увагу на роботі Атлантичної ради щодо консолідації зусиль «демократів» та «республіканців» навколо питання допомоги та підтримки України.

Зокрема, Гербст зазначив, що «сильна Україна – в інтересах Сполучених Штатів», і додав, що США готові та надалі підтримувати Україну на її шляху до Європи та у боротьбі за відновлення територіальної цілісності.

Раніше УНІАН повідомляв, що секретаря РНБО України запросили в Іран для розслідування збиття літака МАУ.