Єрмак стверджує, що Україна рухається шляхом «внутрішнього посилення» / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що Україна прагне миру, але водночас збільшує фінансування армії та активно працює над підвищенням її обороноздатності.

Про це він повідомив у Facebook.

«Стосовно ситуації на сході. Президент зібрав засідання РНБО, на якому були ухвалені рішення щодо наступних кроків. Щойно вони були озвучені на брифінгу. Всім, хто «розганяє» зраду, я хотів би сказати наступне: так, у нас в країні йде війна, вона не припиняється. Те, що ця атака відбулась в п‘яту річницю Дебальцівської трагедії - особливий цинізм», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУ складі спільних патрулів на кордоні з Росією бойовиків не буде – секретар РНБО

Єрмак висловив співчуття родині українського військового, що загинув. «Але саме тому ми сьогодні робимо все для того, щоб цю війну закінчити. Щоб зранку не приходили такі новини, щоб наші воїни повернулись до своїх родин живими», - наголосив він.

«Так, ми прагнемо миру, але водночас ми збільшуємо фінансування на армію і активно працюємо над підвищенням її обороноздатності», - підкреслив керівник Офісу президента.

Він відзначив, що Україна рухається шляхом переговорів, але водночас і шляхом «внутрішнього посилення». «Наша армія готова відповідати на подібні атаки, і давати гідну відсіч агресору», - резюмував Єрмак.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, зранку збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Внаслідок бою один український військовослужбовець загинув, ще 5 дістали поранення.

Водночас було знищено чотирьох окупантів, шістьох поранено.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що російсько-окупаційні війська сьогодні хотіли захопити спостережні пункти Збройних сил України у зв'язку з п’ятими роковинами боїв за Дебальцеве.