За словами Пайфера, повернення Криму - це велика і важка робота \ Фото УНІАН

Стівен Пайфер, колишній посол США в Україні, вважає, що до вирішення конфлікту на Донбасі офіційному Києву буде непросто домогтися повернення анексованого Росією Криму.

Читайте такожУкраїна може втратити підтримку Заходу через сповільнення у проведенні реформ - дипломат США

Таку думку він висловив в інтерв'ю журналу Новое время, коментуючи питання про можливість обговорення анексії Криму в нормандському чи в іншому форматі.

Відео дня

«Моя порада - для початку зосередитися на вирішенні ситуації на Донбасі. Це в інтересах України, там сьогодні дійсно гаряча ситуація, її важливо і потрібно вирішити в першу чергу, а вирішивши, шукати підтримку і механізми для роботи по Криму», - зазначив Пайфер.

За його словами, «повернути Крим - це велика і тяжка робота». «В України сьогодні інструментів для неї набагато менше, ніж для ситуації з окупованими територіями Донбасу. Навряд чи хтось сьогодні може дати вам відповідь на питання, як вдасться повернути Крим. Я теж не можу», - визнав дипломат.

Однак він висловив упевненість, що політика США щодо анексії півострова Росією залишиться незмінною, вона є і буде». «Ми не визнаємо анексію Криму Росією, як колись десятиліттями не визнавали анексію СРСР країн Балтії», - резюмував Пайфер.