Пайфер зазначив, що Україна отримає свободу в розміщенні наземних балістичних та крилатих ракет \ УНІАН

Припинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності відкриє Україні можливості для розробки та розміщення відповідних ракет.

Читайте такожУкраїнська армія самотужки не зможе зупинити війну на Донбасі - екс-посол США

Про це пише дослідник Стенфордського університету та колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в коментарі у "Твіттері". "Договір зараз на шляху до припинення, і Україна отримає свободу в розробці, випробуваннях та розміщенні наземних балістичних та крилатих ракет з радіусом дії від 500 до 5 500 км. Цікаво, чи Кремль про це подумав?" – зауважив екс-посол.

Відео дня

Києву знадобляться роки, щоб вийти на стадію, коли можна буде розробити ракети здатні досягнути Москви, наголошує у відповідь Пайферу політичний аналітик з Канади Аріяна Ґіць. "Що за цей час Росія планує зробити Україні?" – ставить питання аналітик.

Дискусія розгорнулася після інтерв'ю міністра закордонних справ України Павла Клімкіна "Голосу Америки". "Поведінка Росії призвела до нової логіки – гонки озброєнь. Звичайно, оскільки і інші партнери будуть це робити і в цій ситуації Україні потрібно буде відповідати на нові виклики і ми маємо відповісти на них гідно, оскільки у нас є досвід. У нас є відповідний інтелект і у нас є необхідність захищати нашу країну". Так відповів міністр на питання, чи зміняться розрахунки України у випадку, якщо дію Договору буде припинено.

Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив про вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Помпео заявив, що Державний департамент за шість місяців передасть Росії офіційну заяву про вихід з угоди, якщо Росія не повернеться до виконання положень Договору. Прикладом порушення Договору з боку Росії називають нові російські ракети 9М729. Росія також зробила відповідну заяву про свій можливий вихід з Договору.