Генпрокурор Руслан Рябошапка, відставку якого планують розглянути сьогодні ввечері на позачерговому засіданні Ради, заявив, що дехто з підписантів подання про його звільнення приходили з певними проханнями.

Про це він розповів у коментарі 24 каналу.

При цьому по декому зі списку є провадження.

Читайте також"Не працюють на 100%": Зеленський розкритикував роботу Офісу генпрокурора, СБУ та НАБУ

«Один із них Кива, який дуже безстрашний на комітеті, але який декілька разів не з'являвся до слідчих для того, щоби прослухати повідомлення про підозру, підписатися і прийти до суду. Є й інші, але я поки що не можу про них говорити», – сказав він.

Рябошапка вважає список «дуже смішним», оскільки багато депутатів зі «Слуги народу» «щось просили: десь призначити свого прокурорчика чи щось із справами зробити».

«Люди оцінили, що робота негативна. Щодо звіту генпрокурора вони вже розібралися. Деякі з них закінчили тільки школу, але зате вони вже розуміють як працює Офіс генпрокурора. Деякі з них по складах читають і їм тяжко говорити словами, зате вони знають, як має працювати прокуратура. Ще до звіту вони вже зробили висновки», – додав генпрокурор.

Свою відставку Рябошапка назвав політизацією роботи, оскільки депутати побачили, «що нічого вирішити в цій прокуратурі вони не можуть».

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та Національного антикорупційного бюро України.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору. Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

Депутати вважають, що «існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».

Сьогодні, 5 березня, на позачерговому засіданні ВР, що розпочнеться о 18:30, депутати розглянуть питання про висловлення Рябошапці недовіри.