Ганна Новосад йде з МОН / фото УНІАН

Ганна Новосад, яка була 11 міністром освіти і науки, записала відеозвернення, у якому розповіла, що вдалося зробити за останні шість місяців.

Щоб майбутньому очільнику міністерства було легше розібратися в питаннях відомства, команда МОН навіть підготувала спеціальну перехідну книгу, де вказано що ще потрібно зробити.

Читайте такожНовосад має намір піти у відставку, кандидатур на її місце немає – ЗМІ

У відео Ганна Новосад повідомила, що за цих півроку вдалося докорінно змінити підхід до фінансування вищих навчальних закладів, а також зберегти і продовжити створення нової української школи.

Крім того, у п’ять разів було збільшене фінансування закладів професійної освіти.

Не забула екс-міністр нагадати і про роботу українських вчених, яку суттєво спростили.

Ганна Новосад зазначила, що для неї було великою честю очолювати Міністерство освіти і науки. Вона висловила сподівання, що наступний міністр продовжить зміни.

Пізніше на сторінці Новосад в Facebook з'явився допис, де вона стверджує, що йде не тільки з посади міністра, а з МОН зовсім.

"Для мене було неймовірною честю очолювати Міністерство освіти і науки. Для мене це було не посадою, не роллю, не кабінетом, а служінням. Але для мене це також був не лише останній день на чолі Міністерства, а останній день у надважливій інституції, де я працювала 6 років. Так символічно склалось, що в МОН я прийшла у перший четвер березня 2014. Одразу після Майдану. І пішла в перший четвер березня 2020. Для мене цінності Майдану не пустий звук. На них я окреслюю свої червоні лінії у роботі та у власному ставленні до подій в країні. Ці 6 років, з-поміж багатьох речей, навчили, що ключове для нашого успіху - сильні інституції. Сильне Міносвіти, зокрема. Я знаю, яким слабким було МОН у 2014, і яким є зараз. Відбудова була справою кількох команд, кількох міністрів. Вірю, що наступна команда збереже і примножить силу інституції. Міносвіти - це десятки і десятки крутих професіоналів", - зазначила вже екс-міністр.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада проголосувала за відставку уряду Олексія Гончарука та призначення нового Кабміну.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ганна Новосад не бажає працювати в новому складі Кабінету міністрів.

У своєму відеозверненні сама Новосад зазначила, що вона вже екс-міністр.

У недавньому інтерв'ю УНІАН Новосад розповідала про пріоритети своєї роботи і ті "червоні лінії", які ні за що не переступить.