Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за кожен законопроект проголосували менш як 200 депутатів.

Представляючи проекти законів, голова підкомітету з питань державного соціального страхування Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Драюк зазначив, що два з запропонованих документів комітет рекомендував відхилити, а щодо третього не визначився.

Читайте такожПорошенко дозволив зараховувати військову службу до робочого стажу

Відео дня

Під час тривалого обговорення цього питання народний депутат від "Батьківщини" Сергій Соболєв наголосив на необхідності створення робочої групи, яка б розробила єдиний узгоджений законопроект з необхідним фінансовим обгрунтуванням.

Пізніше голова ВР Володимир Гройсман зазначив, що ці законопроекти доцільно було опрацювати в експертних групах разом з представниками уряду.

Зокрема, законопроектом №1031-3 щодо якого комітет не визначився, пропонувалося поновити норму, що чоловіки мають право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років, жінки - 55 років за наявності страхового стажу не менш як 15 років (нині — після досягнення 60 років та наявності страхового стажу не менш як 15 років).