Віталій Кличко ще раз пояснив, навіщо VIP-палати у лікарнях / Фото kiev.klichko.org

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що розпорядження про облаштування у лікарнях «нібито, VIP-палат для депутатів та інших чиновників» було зроблене на виконання наказів Державної служби охорони, МОЗ і зверненні на їх підставі Державного управління справами при президенті.

Читайте такожКількість жертв буде зростати: міністр охорони здоров'я зробив невтішний прогноз (відео)Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Документи з грифом «для службового користування». В них ідеться  про підготовленість закладів охорони здоров’я до медико-санітарного забезпечення осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Мова про те, що на випадок захворювання перші особи держави повинні мати певні умови – окремі палати і щоб поряд знаходилася державна охорона. Така практика завжди була. І не тільки в Україні», – написав мер столиці.

При цьому Кличко повідомив, що розмовляв з цього приводу із президентом Володимиром Зеленським, і він «готовий, і налаштований скасувати накази, про які йдеться»: «Сподіваюся, це відбудеться. І ми будемо за це вдячні».

Раніше УНІАН повідомляв, що Кличко спочатку намагався спростувати інформацію про розпорядження щодо створення VIP-палат у лікарнях, але сам її й підтвердив.