Кожару затримали 25 березня за підозрою в умисному вбивстві / УНІАН

Дружина екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари зізналася у вбивстві колишнього керівника телеканалу «Інтер» Сергія Старицького.

Про це пише Українська правда з посиланням на виступ захисників підозрюваного у Шевченківському райсуді Києва.

За словами адвокатів екс-міністра, його дружина Марина Козерод 25 березня подала заяву про зізнання у вчиненні кримінального правопорушення, що не залежало від її волі. Однак прокурори зазначили, що заяву не отримували.

Відео дня

Читайте такожЗатримання екс-міністра МЗС України: з'явилось відео

У тексті заяви, зокрема, йшлося про спільний відпочинок з алкоголем Старицького і Кожари у будинку останнього. Ввечері дружина Кожари нібито побачила у п’яного Старицького «пістолет», у той час як колишній міністр перебував на другому поверсі дому, і намагалась відібрати зброю у гостя.

Крім того, дружина Кожари, стверджують адвокати, вже подавала заяви раніше та просила провести слідчі дії з її участю, кажучи, що «може повідомити механізм утворення поранення» Старицького.

Прокурори зауважили, що експертиза не підтвердила причетність жінки до вбивства, оскільки слідів продуктів пострілу на її руках не виявили.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу «Інтер», генерального директора холдингу Atlantic Group Сергія Старицького було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням у будинку екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари і його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліції повідомила власниця будинку.

За попередніми даними правоохоронців, чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку, чоловік з дружиною, були в інших кімнатах. Поліцейські на місці події вилучили пістолет, набої та гільзу.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство") з додатковою відміткою «Самогубство».

4 березня слідчий експеримент відбувся, однак його результати становлять таємницю досудового розслідування та не можуть бути розголошені. Вдень 25 березня колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару затримали за підозрою в умисному вбивстві.