25 березня Кожару затримали співробітники поліції / УНІАН

Шевченківський районний суд Києва відклав на 27 березня засідання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожару, який підозрюється у навмисному вбивстві бізнесмена Сергія Старицького.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Читайте такожСправа Кожари: прокуратура стверджує, що умисне вбивство скоїв саме екс-міністр

Відео дня

"Шевченківський районний суд м. Києва повідомляє, що у зв’язку з задоволенням низки клопотань сторін, з метою дотримання їхніх прав, зокрема сторони захисту на детальне та всебічне ознайомлення з матеріалами клопотання про застосування запобіжного заходу, подальший судовий розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Кожари Леоніда Олександровича відкладено на 27 березня на 11:30", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 21 лютого колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Старицького знайшли мертвим з вогнепальним пораненням у будинку Кожари та його дружини Марини Козерод у селі Чайки Київської області. Про інцидент поліцію повідомила власниця будинку.

Спочатку в поліції заявили, що чоловік заподіяв собі смерть, коли господарі будинку були в інших кімнатах. Поліцейські на місці вилучили пістолет, набої та гільзу.

За фактом події було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «самогубство».

22 лютого кримінальне провадження було перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 ККУ.

25 березня Кожару затримали співробітники поліції. Прокурор просить суд застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.