В Раді чинять спротив запуску земельного ринку / фото УНІАН

У Верховній Раді України зареєстровано вже 5 проектів постанов, які блокують підписання закону про ринок землі.

Відповідна інформація міститься на сайті парламенту.

Читайте такожМінекономіки почало підготовку до запуску в Україні ринку землі

Відео дня

Так, народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко зареєстрував проект постанови (№2178-10-П3) про скасування рішення ВР щодо прийняття закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення (№2178-10 від 10.10.2019). Тексту проекту постанови на сайті ВР наразі ще не оприлюднено.

Також Івченко разом із колегою по фракції Іваном Кириленком зареєстрував ще один проект постанови - №2178-10-П4 - з аналогічною назвою. Його тексту на сайті ВР наразі ще також немає.

Як відомо, у разі реєстрації в парламенті подібних постанов, голова Верховної Ради не може підписати та передати на підпис президенту закон, якого це стосується, доки проект постанови не буде розглянуто на засіданні парламенту та відхилено.

Як повідомляв УНІАН, 31 березня Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" (№ 2178-10). Закон підтримали 259 народних депутатів.

Закон про запуск ринку землі необхідно було ухвалити для отримання Україною кредиту від Міжнародного валютного фонду.

Як заявив 27 березня президент Володимир Зеленський, влада домовились з керівництвом МВФ, що після ухвалення парламентом законів про банківське регулювання і про запуск ринку землі Україна впродовж близько 15 днів отримає від фонду перший транш - 1,75-2 млрд доларів.

31 березня позафракційні депутати Антон Поляков і Оксана Савчук зареєстрували у ВР проекти постанов, які блокують підписання закону про ринок землі (№№2178-10-П та 2178-10-П1). Ними пропонується скасувати рішення парламенту про ухвалення відповідного закону.

Крім того, лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко та депутат з її фракції Івченко зареєстрували у ВР проект постанови №2178-10-П2, яким також пропонується скасувати рішення про ухвалення закону про ринок землі.