Артем Ситник / фото УНІАН

Опублікована ЗМІ нібито переписка підлеглих Артема Ситника свідчить про спроби дискредитації інших силовиків, які розслідували незаконну діяльність НАБУ.

Читайте такожНАБУ "зливало" іноземним посольствам матеріали справ та особисті дані нардепів — ЗМІ

Документи опублікував "Обозреватель". За інформацією журналістів, вони підтверджують, що детективи НАБУ за вказівкою свого начальства займалися збором компромату і складанням досьє на працівників ГПУ та керівника САП Назара Холодницького. Про це повідомляють "Українські новини".

Відео дня

"Після гучних скандалів з незаконним прослуховуванням САП агентами НАБУ підлеглі Артема Ситника продовжували "копати" проти Холодницького, намагаючись знайти приводи для його дискредитації. Про це свідчить внутрішній документ, підготовлений працівниками НАБУ для Гізо Углави, першого заступника Ситника, в якому детективи НАБУ звітували про поставлене їм завдання - вигадати приводи для дискредитації керівника САП", - пишуть ЗМІ.

Таким приводом могло б стати знайомство Холодницького з Андрієм Богданом, але вже в 2019 році змінилася влада, і Богдан став керівником Офісу президента - ця версія виявилася незручною для Ситника, який вже почав обґрунтовано перейматися за своє крісло, пише "Обозреватель".

false
false

"Крім САП, НАБУ активно воювала з Генпрокуратурою, а саме із заступником генпрокурора Столярчуком та департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. 12 серпня 2016 року працівники цього департаменту ГПУ затримали двох працівників оперативно-технічного підрозділу НАБУ під час проведення "негласних заходів" - стеження детективів за працівниками Генпрокуратури", - стверджують журналісти.

Наведені нижче документи, пишуть ЗМІ, — це "чорний список" працівників ГПУ з фотографіями та "списком образ", завданих працівниками прокуратури шпигунам з НАБУ. Цей список, за словами журналістів, отримав Гізо Углава від своїх підлеглих.

false
false
false
false
false
false
false

НАБУ вже звинувачували в тому, що нібито отримавши дозвіл від суду на прослуховування 18 осіб, насправді бюро незаконно прослуховувало близько 140. Раніше опубліковані матеріали листування також, за інформацією ЗМІ, свідчать, що НАБУ прослуховувало, збирало досьє та зливало компромат іноземним державам. Об'єктом таких незаконних дій нібито були переважно політики, бізнесмени та працівники правоохоронних органів.