У ДБР відбувся допит Тетяни Чорновол / фото УНІАН

Колишній народний депутат, активну учасницю Євромайдану Тетяна Чорновол, яку підозрюють в організації підпалу офісу Партії регіонів та загибелі людини, відмовилася надати слідчим ДБР будь-які покази.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

"14 квітня в територіальному управлінні Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, відбувся допит Тетяни Чорновол. (...) У ході допиту підозрювана відмовилася від надання будь-яких показів, посилаючись на ст. 63 Конституції України", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також"Йдіть до біса з держслужби": Аваков жорстко пройшовся по ДБР через переслідування Чорновол

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня Чорновол заявила, що в її будинку представники ДБР проводять обшук. Вона оприлюднила скан-копію постанови Печерського райсуду Києва від 6 квітня, в якій вказано, що її разом з іншими особами підозрюють у причетності до вбивства громадянина Володимира Захарова.

У ДБР поінформували, що, за попередньою інформацією, 18 лютого 2014 р. підозрювана керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі будівлі у центрі Києва на вулиці Липська, в якій знаходився офіс однієї з політичних партій. Унаслідок пожежі загинув працівник 1948 р. народження, який перебував у приміщені партійного офісу.

У разі доведення вини, підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Пізніше у ДБР повідомили, що слідчі повідомили Чорновол про підозру в умисному вбивстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб (п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу).

За словами Чорновол, слідчий ДБР просить суд застосувати до неї запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Судове засідання відбудеться сьогодні о 16.00 у Печерському райсуді Києва.