mskbest.ru

Зокрема, за інформацією прес-служби Кремля, президент Росії Володимир Путін обговорив із членами Радбезу РФ хід реалізації Мінських угод, у тому числі, відбувся "обмін думками" на предмет відповідності поправок до Конституції України положенням цих угод.

Читайте такожРада погодилась провести місцеві вибори на контрольованих Україною районах Донбасу

«Разом із поточними питаннями внутрішнього соціально-економічного та зовнішньополітичного порядку денного відбувся обмін думками про хід реалізації Мінських угод, у тому числі на предмет відповідності прийнятих напередодні поправок до Конституції України положенням цих угод», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Водночас у МЗС РФ заявили, що внесений днями до Верховної Ради проект змін до Конституції України в частині, що стосується децентралізації, був підготовлений не лише без участі реальних представників Донецька та Луганська, але й без найменшого врахування «інтересів південного сходу України».

«Цей документ ніяк не співвідноситься з Мінськими домовленостями, де чітко прописані завдання щодо забезпечення на постійній основі особливого статусу Донбасу, децентралізації повноважень відповідно до того переліку, який буквально й достатньо докладно викладено у пункті 11 мінського «Комплексу заходів», вважають у МЗС РФ.

Заявляється, що спроба представити внесення до тексту конституційних поправок до розділу «Перехідні положення» тези «про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» як якесь виконання Києвом своїх мінських зобов'язань «є лише імітацією й не повинно нікого обдурити».

«Це підтверджується зробленою 16 липня 2015 р. президентом Петром Порошенком заявою у Верховній Раді про те, що проект змін до Української Конституцію не передбачає особливого статусу Донбасу», - йдеться в повідомленні.

Раніше проросійські бойовики заявили, що запропоновані президентом України зміни до Конституції України можуть означати вихід із Мінського формату, а також пригрозили ескалацією конфлікту.