Про це йдеться у розслідуванні "Слідство.Інфо" на Громадському.

Повідомляється, що з того ж періоду з Неволею працюють його заступники – полковник міліції Іван Ожелівський та Михайло Бахмутченко.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади», ці посадовці автоматично підпадають під люстрацію. (п.6 ст.2 та п.7 ст.3 Закону України «Про очищення влади»)

Читайте такожВ АП "потрібним" прокурорам допомагають уникнути люстрації – нардеп

Наприкінці 2014-го посадовці організовують собі виїзд у зону АТО. Виїзд оформлюють ретельно, проте відрядження інтерполівця Неволі та його заступників в зону проведення АТО тривало аж по чотири дні, йдеться у сюжеті.

Працівник УБОЗу Київської області, який більше півроку служив у Краматорську Донецької області, заявив журналістам, що за півроку служби в гарячій точці генерал-майора Василя Неволю не бачив жодного разу.

"Туристи, їх інакше не назвеш. Приїхали, побули, отримали. Несправедливо, скажімо так. Це плювок тим хлопцям, тим сім'ям, які втратили синів, батьків, братів", - заявив військовий.

Та, за словами авторів сюжету, навіть такий формальний виїзд гарантував посадовцям Інтерполу статус учасника бойових дій.

Журналісти заявляють, що отримали ексклюзивні документи, які підтверджують, що поїздка інтерполівців в зону АТО – не службова необхідність, а воєнний туризм.

Це наказ відрядити Василя Неволю з 19 вересня 2014 року строком на 4 доби до Краматорського міськвідділу міліції та Сєвєродонецького міськвідділу на службовому автомобілі «Фольксваґен Пасат». А ще – папери на відрядження Ожилівського та Бахмутченка у ті ж самі райвідділи терміном на 4 доби – тільки двома тижнями пізніше, 6 жовтня.

"Якщо взяти відстань від Києва до кінцевого пункту відрядження – Краматорська – то сама лише дорога в один бік на авто забирає не менше 10 годин. Тож виходить, що загальний час перебування бравих вояків у зоні АТО склав не більше 72-ох годин. І це у двох райвідділах міліції. Ще один цікавий факт. У рапортах Василя Неволі та його двох заступників мета відрядження – ознайомлення з резонансними кримінальними справами та робочі зустрічі. Відтак, законних підстав претендувати на статус учасника бойових дій в інтерполівців не було. Неволя та його зами не брали безпосередньої участі в АТО. Їхні виїзди не передбачали захист незалежності чи територіальної цілісності України", - йдеться у сюжеті.