Фото УНИАН

Про це йдеться у проекті постанови уряду № 3142 від 18 вересня 2015 року.

Уряд пропонує внести зміни до постанови ВР "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави".

Читайте такожУ Порошенка повідомили, що призов до армії можуть відновити навесні

Відео дня

Уряд пропонує виключити з положень вказаної постанови абзац п’ятий підпункту 6 пункту 3, в якому сказано про "встановлення на особливий період розміру грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби".

У пояснювальній записці зазначається, що за результатами розгляду цього проекту постанови на засіданні урядового комітету соціально-економічного розвитку та з питань міжнародного співробітництва прийнято рішення щодо визначення розміру грошового забезпечення на рівні військовослужбовців контрактної служби тільки тим військовослужбовцям строкової військової служби, які беруть участь в АТО.

Водночас звертається увага, що підпунктом 8 пункту 7 рішення РНБО від 28 серпня 2014 року, уведеного в дію указом президента України від 24 вересня 2014 року № 744, визначено завдання щодо унеможливлення залучення військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в АТО.

Також сказано, що на 2015 рік для виплат зарплат строковикам на рівні контрактників треба витратити 715 млн грн для всіх силових відомств.