Президент України Віктор ЮЩЕНКО запевняє постраждалих від стихії мешканців Тернопільської області, що за три місяці їхні оселі будуть відбудовані.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він сказав, спілкуючись сьогодні із жителями селища Коропець в ході робочої поїздки на Тернопільщину.

«Ми зробимо все, щоб відбудувати ваші садиби та помешкання. Ви побачите своє село, свій край кращими, ніж вони були до стихійного лиха», – сказав Президент.

Відео дня

За його словами, також буде відбудовано важливі об`єкти соціального значення – школи, дитячі садки, лікарні.

Президент також запевнив, що виділених із державного бюджету коштів на ліквідацію наслідків стихії достатньо для проведення необхідних робіт. Головне – використати їх раціонально, підкреслив він.

В.ЮЩЕНКО також додав, що у цій ситуації особливої уваги має бути надано епідеміологічній ситуації в області. Нині у підтоплених районах працюють групи санітарно-епідеміологічної служби.

Під час поїздки главу держави супроводжують міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир ШАНДРА, міністр охорони здоров`я Василь КНЯЗЕВИЧ, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій ЧИЖМАРЬ.