УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомив перший заступник голови комітету Павло Пинзеник.

Він зазначив, що подання надійшло ще вчора, однак 5-денний термін, у який Онищенко має надати пояснення, ще не розпочався.

“Він починається з того моменту, коли пану Онищенку відправив відповідне повідомлення апарат Верховної Ради”, - сказав Пинзеник.

Відео дня

Він припустив, що відповідне повідомлення Онищенку було направлено вчора, але офіційного підтвердження цього він не має.

“Я відповідний запит на апарат зробив”, - додав представник комітету.

Читайте такожНАБУ повідомило про арешт одного з літаків нардепа Онищенка

Нагадаємо, 15 червня Національне антикорупційне бюро України передало до Генпрокуратури подання для підготовки матеріалів на зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт Онищенка. Наступного дня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький особисто приніс у парламент подання.

При цьому генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що нардеп 14 червня вилетів у Ніццу для святкування свого дня народження. У ГПУ зауважили, що в разі неповернення Онищенка в Україну до нього буде застосовано механізм заочного засудження та екстрадиції.

Читайте такожОнищенко надіслав SMS з обіцянкою прийти в Раду - депутат

Онищенка підозрюють в причетності до незаконних схем з реалізації природного газу, добутого в результаті спільної діяльності підконтрольних йому структур з держкомпанією "Укргазвидобування". У справі фігурує сума у 3 мільярди гривень.