REUTERS

Про це заявив військовий аналітик Валентин Бардак, передає Громадське.

"Йдеться про підготовку міжнародної спільноти, про підготовку російського населення до можливого військового наступу. Це нагадує польську версію – початок Другої світової війни", — сказав Бардак.

"Я не кажу, що війна має обов’язково розпочатися. Але однозначно Путін намагається примусити українську владу до виборів на окупованому Донбасі", — стверджує військовий аналітик.

Відео дня

Читайте такожПорошенко відповів на звинувачення ФСБ та ПутінаЯк повідомляв УНІАН, 10 серпня у ФСБ Росії заявили, що запобігли скоєнню терактів в окупованому Криму на «критично важливих об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова», які нібито готувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Також у ФСБ заявили про ліквідацію «української агентурної мережі» і затримання групи «диверсантів».

Президент Росії Володимир Путін прокоментував загибель російських військовослужбовців при нібито запобіганні теракту в Криму, заявивши, що «ми повз таке проходити не будемо». При цьому, він заявив, що Україна "переходить до терору". Також Путін вважає, що Європа і США "повинні вплинути на українську владу у зв'язку з придуманою ФСБ спробою теракту".

Президент України Петро Порошенко назвав безглуздими і цинічними звинувачення Росії на адресу України у підготовці терактів у Криму.