фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час брифінгу.

За словами голови ВР, під час пленарного засідання в середу, 21 вересня, парламент, крім планових питань, матиме час і на розгляд резолюцій та звернень.

“Очевидно, що одним зі звернень буде наш заклик до країн Європейського Союзу, до міжнародних організацій — не визнавати вибори, які відбулися в Росії, оскільки вони проводилися на окупованих територіях”, - сказав спікер.

Відео дня

Він зауважив, що з цього приводу вже розробляється заява парламенту, у якій йтиметься про те, що оскільки вибори проводилися “на території Криму, яка на сьогодні окупована російськими військами, вважаємо, що депутати, які балотувались там і які вважають, що вони є обрані, щоб вони були піддані санкціям”.

“І щоб міжнародні співтовариства не могли визнавати результати виборів, які проходили в російську Думу. І вже будемо формулювати, на якому рівні ми повинні засвідчити невизнання результатів цих виборів: чи на рівні лише частини того, що були проведені мажоритарники в Криму, але правда теж полягає в тому, що частина пропорційних виборів ставить під сумнів всю легітимність Державної думи”, - сказав голова парламенту.

Він зазначив, що відповідна заява вже зареєстрована в парламенті, її буде опрацьовано у профільному комітеті і винесено на розгляд народних депутатів.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня відбулись вибори до Держдуми РФ. Голосування проходило, в тому числі, й на території тимчасово окупованого Криму.

Сьогодні МЗС України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ у частині голосування на території тимчасово окупованого Кримського півострова.

Читайте такожРосійські політологи розповіли, як зміниться політика Кремля щодо України після виборів (відео)

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк повідомив, що фракція зареєструвала у ВР проект постанови про невизнання легітимності виборів до Держдуми Російської Федерації і закликає депутатів ухвалили цей документ.

Також він попросив український парламент звернутися до Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй, до ОБСЄ та до інших міжнародних організацій і міжнародних партнерів України із закликом засудити вибори до Держдуми й визнати нелегітимним цей орган, оскільки він який був обраний з порушенням усіх норм міжнародного права.