Фесенко / zakarpattya.net.ua

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, коментуючи підсумки шести місяців роботі Генерального прокурора.

За словами Фесенка, активність Луценка на посаді зумовлена його прагматичними політичними планами. 

Читайте такожГПУ звинувачує Новинського за трьома статтями: нардепу "світить" до 5 років тюрми

Відео дня

“Зараз йому дуже важливо показати результат реформи прокуратури та боротьбу з олігархами і значущими політичними фігурами – «важковаговиками». Справи Онищенка, Новинського та Януковича є дуже важливими для генпрокурора. Разом з тим, саме через ці справи на Луценка та його заступників здійснюється низка інформаційних атак», – сказав Володимир Фесенко.

За словами політолога, основна замовна критика сьогодні у бік роботи Генеральної прокуратури стосується заступників Луценка, які зазнають від цього найбільшого тиску. Фесенко додає, що саме заступники є руками і зброєю Луценка, і вони наближають очільника ГПУ до нових політичних горизонтів.

“Юрій Луценко дуже обережно та прискіпливо ставиться до підбору кадрів. Адже, враховуючи, що на кон виставлене його політичне майбутнє, будь-який скандал стосовно найближчого оточення відразу вдарить по його рейтингу. Чим краще працюють “комісари Каттані”, тим сильніше їх намагаються дискредитувати. Ще однією причиною посилення критики команди Луценка є справи одіозних політиків, якими вони займають”, – прокоментував Фесенко.

Він також зазначив, що зараз особливо помітно, як накочують інформаційні хвилі на Бердриківського, а також на Грищенка, Шкутяка та Жербицького. Відповідно, це сигнал для Луценка: розслідування у частині справ точно здійснюється у правильному руслі.

Однак попри намагання дискредитувати команду, Луценко «гне» свою лінію, йдеться у коментарі політолога.