Перший заступник голови Верховної Ради Олександр ЛАВРИНОВИЧ вважає, що уряд внесе на розгляд парламенту програму своєї діяльності для перестраховки від висловлення недовіри.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку перший віце-спікер висловив сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, дивною виглядає ситуація, коли уряд на початку другого року своєї роботи, після припинення існування попередньої коаліції, вирішив затвердити програму своєї діяльності.

Відео дня

«Тут просте бажання - про всяк випадок мати рішення, яке буде з правової точки зору захищати уряд протягом року від ухвалення резолюції недовіри», - сказав О.ЛАВРИНОВИЧ.

На його думку, інших причин цього вчинку немає.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Погоджувальної ради перший віце-прем’єр-міністр України Олександр ТУРЧИНОВ повідомив, що сьогодні відбудеться засідання уряду, на якому планується затвердити проект держбюджету, а завтра Кабмін планує подати до ВР проект держбюджету-2009, Програму свої діяльності в кризовий та посткризовий періоди та пакет антикризових документів, які забезпечать додаткові надходження до бюджету.

О.ТУРЧИНОВ звернувся з проханням до ВР завтра у першому читанні розглянути усі антикризові законопроекти з тим, щоб до кінця року, зокрема, у четвер, 25 грудня, повністю ухвалити держбюджет на 2009 рік.