Ілюстрація / REUTERS

Про це сказано у заяві, що розміщена на сайті ОБСЄ.

"Керівництво ОБСЄ висловлює глибоку стурбованість з приводу цього заходу, вжитого Російською Федерацією. На наш погляд, цей указ суперечить завданням, що покликані врегулювати ситуацію на сході України", - цитуються в ній слова австрійського керівництва організації.

Читайте такожРосіяни стають на шлях анексії Донбасу і знищення "мінського" формату - МЗС

Відео дня

ОБСЄ також відзначає, що документи, видані на суверенній території України, можуть бути дійсними лише за умови, якщо вони випущені міжнародно визнаними інституціями.

"У той час як ОБСЄ підтримує зусилля з нормалізації становища людей, які живуть на Донбасі, і заохочує збільшення свободи їх пересування, організація попереджає, що це повинно бути зроблено у повній відповідності до принципів і зобов'язань ОБСЄ, а також до Мінських угод. Односторонні дії підривають зусилля з врегулювання кризи в Україні і навколо неї", - підкреслюється у заяві.

Як повідомляв УНІАН, 18 лютого російський президент Володимир Путін підписав указ про визнання у РФ «документів», «виданих громадянам України і особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей, до політичного врегулювання ситуації у цих районах».

Президент України Петро Порошенко назвав це рішення черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права.

У свою чергу в Кремлі заявили, що указ Путіна про визнання «паспортів» бойовиків «ДНР» і «ЛНР» є вирівнюванням ситуації «де-юре», яке не порушує Мінські угоди.