Президент Росії Дмитро МЕДВЕДЄВ доручив уряду застосовувати санкції до країн, які постачають зброю Грузії, а також обмежити з ними військово-технічну співпрацю.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кремля, про це сказано в указі Президента РФ «Про заходи щодо заборони постачань Грузії продукції військового і подвійного призначення».

Зокрема, уряду РФ доручено у разі виявлення фактів постачань Грузії іноземними державами і (чи) іноземними організаціями і громадянами, а також особами без громадянства, що постійно проживають на територіях іноземних держав, продукції військового призначення негайно подавати пропозиції про застосування до них спеціальних економічних заходів.

Відео дня

Окрім цього, уряду РФ доручено у разі виявлення фактів постачань, продажу або передачі Грузії іноземними державами і (чи) іноземними організаціями зброї і військової техніки російської (радянської) розробки або російського (радянського) виробництва подавати пропозиції про обмеження або припинення з такими державами і (чи) організаціями військово-технічної і військово-економічної співпраці.

Окрім цього, Д.МЕДВЕДЄВ заборонив до 1 грудня 2011 року постачати до Грузії російську зброю і військову, а також продукцію подвійного призначення.

«Федеральним органам виконавчої влади, державним корпораціям, унітарним підприємствам, іншим юридичним особам, утвореним відповідно до законодавства Російської Федерації, і фізичним особам у своїй діяльності виходити з того, що з дня набуття чинності цього указу і до 1 грудня 2011 р. забороняються постачання, продаж або передача Грузії з території Російської Федерації або громадянами Російської Федерації продукції військового призначення, зокрема зброї і військової техніки, пов`язаних з ними матеріальних засобів, а також продукції подвійного призначення, яка може бути використана у військових цілях, незалежно від місця походження продукції військового і подвійного призначення, використання для цих цілей залізничного, водного, повітряного транспорту, проведення консультацій, надання допомоги або надання послуг, пов`язаних з виробництвом, обслуговуванням або експлуатацією зброї і військової техніки, послуг з підготовки фахівців у сфері військової діяльності», - йдеться в указі.