Перший заступник голови Верховної Ради Олександр ЛАВРИНОВИЧ вважає, що посада першого заступника голови ВР мала стати «додатковим призом» для стимулювання голосування за кадрові зміни в уряді.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на прес-конференції, коментуючи внесений на розгляд парламенту проект постанови щодо відкликання його з посади першого віце-спікера.

За словами О.ЛАВРИНОВИЧА, внесений на розгляд парламенту проект постанови пов’язаний зі «зміною складу уряду і необхідністю підтримання у ВР відповідного голосування».

Відео дня

О.ЛАВРИНОВИЧ наголосив, що «потрібен був додатковий приз для тих, хто візьме на себе зобов’язання голосувати так, як буде потрібно уряду». На уточнююче запитання: «Для комуністів?», він відповів: “Ну, ви ж знаєте достатньо багато”.

При цьому він додав, що ці розрахунки навряд чи були такими простими, оскільки поточного тижня не планується розглядати кадрові питання, окрім звільнення Віктора ПИНЗЕНИКА з посади міністра фінансів України.

Як повідомляв УНІАН, на початку лютого у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про відкликання О.ЛАВРИНОВИЧА з посади першого заступника голови ВР. Документ внесений народними депутатами від БЮТ Ольгою БОДНАР і Сергієм ПОДГОРНИМ.