Представник Партії регіонів, народний депутат Тарас ЧОРНОВІЛ констатує, що у Верховній Раді не набереться достатньої кількості голосів для внесення змін до Конституції щодо надання статусу державної російській мові.

Як повідомляє “Главред”,так він прокоментував рішення кримського парламенту звернутися до Президента, прем`єр-міністра і голови Верховної Ради з проханням ініціювати відповідний референдум.

«Референдум референдумом, а імплементація змін до Конституції вимагає вже на старті 300 підписів депутатів і 300 голосів під час голосування», - сказав Т.ЧОРНОВІЛ. Тому він вважає, що «незалежно від того, хто як ставиться до російської мови, треба зосередитися на тому, що при цьому складі Верховної Ради внести такі зміни неможливо».

Відео дня

У той же час Т.ЧОРНОВІЛ вважає, що Верховній Раді необхідно виконати в повному обсязі хартію регіональних мов і мов національних меншин, а також ті положення Універсалу, в яких «окремо згадується російська мова».

«Треба зняти цю проблему, тому що це буде биття головою об стінку і не дасть свого результату», - зазначив народний депутат.