Лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО переконаний, що українські політики своїми чварами ведуть до десуверенізації країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні в Києві під час виступу перед делегатами ІХ з’їзду політичної партії «Вперед, Україно!».

«Ця домашня війна йде в Україні політиками всіх кольорів. Сьогодні політики всіх кольорів ведуть свідомо чи несвідомо до десуверенізації країни», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО. За його словами, такі чвари з боку всіх політиків дестабілізують ситуацію в Україні і нагнітають істерію.

Відео дня

«Це єдине, чим сьогодні займаються політики, в тому числі опозиція, яка відкрито говорить, що чим гірше, тим краще для нас», - заявив міністр.

На переконання Ю.ЛУЦЕНКА, ситуація в Україні не була б такою катастрофічною, якби політики домовились про спільні дії. «В час, коли в усіх країнах опозиція і влада знаходять спільні дії, Україна йде своїм шляхом… У нас влада воює сама з собою. Президент, який має в уряді понад половину своїх міністрів, називає його популістським і деструктивним. На це накладається мародерство бюджету з боку губернаторів», - зазначив глава МВС, додавши, що він ледь не щодня отримує інформацію від керівників регіональних управлінь міліції про факти розкрадання бюджетних коштів.

При цьому Ю.ЛУЦЕНКО зауважив, що він не хоче звинувачувати в цьому Президента, оскільки вважає, що Президент так само, як і він, не може знати про все, але здивований тим, що із високопосадовців ніхто не карається за розкрадання бюджету. У зв’язку з цим Ю.ЛУЦЕНКО висловив думку, що всім українським політикам для подолання негативних економічних явищ в Україні необхідно стиснути зуби і працювати, не чинити пустопорожніх війн і починати робити це треба зі свого робочого місця. Крім того, їм необхідно бути реалістами і просувати зміни на користь країни, зазначив міністр.

Разом з тим українському політикуму треба шукати компромісів, оскільки сьогодні, на думку Ю.ЛУЦЕНКА, «наша політична кухня нагадує вірменську баню – всі ходять з тазиками, прикриваючись ззаду, один одного бояться, ніхто не миється».

У той же час Ю.ЛУЦЕНКО висловив переконання, що сьогодні «всі, хто має бажання працювати незалежно від партій, мають працювати і в парламенті, і в уряді, оскільки не можна йти стінка на стінку, коли країна в небезпеці».