Олександр Волков / Фото УНІАН

На засідання Апеляційного суду Києва, на якому буде розглянуто апеляційну скаргу щодо запобіжного заходу “тітушці” Олександру Волкову, який підозрюється у причетності до вбивства активіста Майдану Юрія Вербицького, прийшло декілька нардепів.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, серед них Ігор Луценко, Леонід Ємець, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та Борислав Береза.

Читайте такожАктивісти підпалили шини біля Апеляційного суду Києва (фото)

Відео дня

В заді суду декілька раз виникали доволі емоційні суперечки між активістами і декількома особами, які прийшли підтримати Волкова. Суперечки доводилося вгамовувати суддям колегії, яка розглядає цю справу.

Довідка УНІАН. У січні 2014 року Ігоря Луценка (нині народний депутат) і Юрія Вербицького невідомі викрали з Олександрівської клінічної лікарні та вивезли за межі Києва. Після тортур їх покинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер. В лісі пізніше знайшли його тіло.

29 липня цього року Печерський районний суд Києва заарештував на два місяці Волкова, підозрюваного в організації викрадення Луценка і Вербицького.

Волкова взяли під варту без альтернативи внесення застави.

За даними прокуратури, Волков контактував з безпосереднім керівником (організатором і координатором) викрадення - громадянином Неживовим. Під час одного з контактів Волков перебував в офісі громадянина Олексія Чеботарьова, якого правоохоронці підозрюють в організації та координації дій «тітушок». Також у прокуратури є підстави підозрювати громадянина Щінкіна у причетності до викрадення Луценка і Вербицького, для чого Щінкін сформував злочинну групу. З ним, як стверджує слідство, Волков теж контактував у день викрадення. Злочин здійснила група осіб, більшість з яких переховується від слідства й суду. У кримінальному провадженні, окрім Волкова, ще 10 осіб, заявляв прокурор.