Влада України готова всіляко сприяти реструктуризації заборгованості українських банків перед їх зарубіжними засновниками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив Президент України Віктор ЮЩЕНКО на спільній нараді з банкірами за участю представників Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

«Якщо необхідно з боку офіційної влади, починаючи з уряду чи Президента країни, офіційне звернення до західних фінансових установ з реструктуризації чи пролонгації, я вам даю слово, що я готовий це зробити… Скажіть, що треба зробити офіційній владі для того, щоб вам мінімізувати обслуговування?» – сказав В.ЮЩЕНКО.

Відео дня

При цьому він відзначив, що в таких переговорах може стати партнером як Світовий банк, так і Міжнародний валютний фонд.

В.ЮЩЕНКО наголосив також на необхідності проведення роботи з реструктуризації заборгованості суб`єктів господарювання за їх зовнішніми зобов`язаннями. «Позиція банку, який здійснює фінансування, чи банку, який веде касове обслуговування того чи іншого клієнта, значною мірою виграшно допомогла б формувати позицію клієнта перед міжнародним кредитором», – сказав В.ЮЩЕНКО.

Як повідомлялося, за інформацією Президента України, до кінця 2009 року обсяги платежів за зовнішніми зобов`язаннями банківського сектору України становлять 12,5 млрд. дол., корпоративного сектору – 9,5 млрд. дол.