Олег Сенцов / REUTERS

Політв'язня українського режисера Олега Сенцова, утримуваного в колонії в Якутську (Росія) раптово етапували в іркутську тюрму, заявляє правозахисний портал Ради правозахисників Іркутської області.

Зокрема, правозахисники з посиланням на Сенцова, вказали, що українця перевели в одиночну камеру так званого червоного корпусу в'язниці.

Самому Сенцову невідомі причини, чому його перевели.

Відео дня

Читайте такожУкраїна разом з усім світом боротиметься за звільнення Сенцова - Порошенко

"Як кажуть самі ув'язнені,"червоним" цей корпус СІЗО називається через наявність в ньому "розроблювальних" камер, де сидять пресувальники. Ми не знаємо чи так це, але можемо підтвердити, що корпус зроблений з червоної цегли", - сказано в повідомленні.

Представники Громадської наглядової ради розповіли, що Олег Сенцов відчуває себе добре і посміхається. Умови в камері хороші.

Нагадаємо, напередодні російська правозахисниця і журналітска Зоя Светова в Facebook повідомила, що Сенцова можливо перевели з колонії в Якутську. Однак пізніше її пост пропав з публічного доступу. При цьому українське Міністерство закордонних справ прийняло цю інформацію до відома, пообіцявши перевірити дані про переміщення Сенцова.