Кабінет Міністрів України затвердив перелік платних послуг, які можуть надаватися дитячими закладами оздоровлення та відпочинку, що утримуються за рахунок бюджетних коштів. Про це йдеться у постанові уряду № 424 від 28 квітня 2009 р., підписаній прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.  Текст постанови оприлюднений на урядовому порталі.

Серед переліку платних послуг, що можуть надаватися бюджетними дитячими закладами оздоровлення та відпочинку, у рішенні уряду вказані такі:

1. Надання в користування майна, що належить дитячим закладам оздоровлення та відпочинку (будівель, споруд, приміщень, спортивних та ігрових майданчиків, тренажерних і гімнастичних залів, обладнання, спорядження, інвентарю тощо).

Відео дня

2. Розміщення та проживання.

3. Організація харчування.

4. Організація і проведення спортивних, освітньо-виховних, культурних та інших заходів (семінарів, конференцій, лекцій тощо).

5. Забезпечення комп’ютерною технікою та надання доступу до комп’ютерних мереж, зокрема Інтернет.

6. Забезпечення технічним, аудіо-, відео- та іншим обладнанням.

7. Соціально-побутові послуги.

8. Лікувально-профілактичні послуги.

9. Організація дозвілля (проведення індивідуальних та групових занять з фізичної культури і спорту, створенням умов для організованого та індивідуального туризму та інших видів відпочинку).

10. Транспортні послуги (перевезення осіб і вантажів); користування автостоянками, причалами що належать дитячим закладам оздоровлення та відпочинку.