Влада Грузії не контактували з Україною щодо депортації своїх громадян / sputnik-georgia.ru

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що її відомство не брало участі в депортації з України восьми громадян Грузії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте також"Не хочу подарунок Путіну робити": Саакашвілі запевняє, що не боїться їхати до Грузії

Також, за її словами, Україна не повідомляла Грузію перед депортацією. "Наша країна відкрита для всіх громадян Грузії, і зрозуміло, якщо інша держава поверне їх на батьківщину, ця земля буде відкрита для всіх наших громадян", – зазначила Цулукіані.

Відео дня

17 листопада в Києві затримали чотирьох громадян Грузії: колишнього бійця АТО Вано Надірадзе; Тамаза Шавшишвілі, якого грузинські ЗМІ називають особистим оператором екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі; інструктора Нацгвардії Мамуку Абашидзе і колишнього охоронця Саакашвілі Зураба Цинцадзе.

У той же день в СБУ заявили, що "примусово повернули на батьківщину" вісьмох грузин, діяльність яких суперечила інтересам національної безпеки України".

Соратники Саакашвілі припускали, що затриманих відправлять в Грузію на літаку Нацгвардії, але 19 листопада вони прибули на поромі в порт грузинського міста Поті.