REUTERS

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон заявив, що санкції проти Російської Федерації залишатимуться в силі до того часу, поки РФ не поверне окупований Крим Україні та не виведе війська з Донбасу.

Читайте такожРозміщення миротворців ООН на Донбасі має включати виведення російських військ - Клімкін

Про це він сказав під час виступу в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні, який транслювався на сайті організації. Держсекретар США наголосив, що з усіх викликів, з якими сьогодні зіштовхується ОБСЄ, немає більш важливого виклику, ніж ситуація в Україні.

Відео дня

"Сполучені Штати віддані суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми закликаємо до повного виконання Мінських угод. Ми ніколи не визнаємо російської окупації та спроби анексії Криму. Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними до того часу, поки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні. Щодо сходу України ми приєдналися до наших європейських партнерів з метою збереження санкцій, поки Росія не виведе свої сили з Донбасу та поки не виконає свої мінські зобов'язання", - наголосив Тіллерсон.